blogg

Sitter och funderar på hur det hela egentligen började, ligger väl i generna min morfar målade sina omgivningar på södermalm i Stockholm, där han bodde med min mamma och mormor , på Lundagatan närmare bestämt.

Är det kanske därför jag redan som liten faschinerats alldeles speciellt av vår vackra huvudstad….svårt att beskriva i ord.
Så Stockholm är ständigt återkommande i min konst.
Även min kusin (har bara haft en) var konstnär , så vilken himla tur jag haft som också har fått den ådran , för som sagt så kan jag ej leva utan mitt skapande.

söndag 15/9

Nu börjar hösten närma sig, älskar den verkligen….träden börjar släppa sina löv i höststormarna…brända toner orange,gult i många nyanser, med inslag av grönt, hög klar luft…mmmm älskart!….höstiga akvarellmotiv.

måndag 30/9

Måla, måla, måla….får liksom aldrig nog, akvarellens pigment mot pappret…vad som helst kan hända om man inte har tungan rätt i mun;),det är det jag gillar med att måla med akvarellfärger.

Funderingar över var och när jag ska ha utställning denna höst…nu tillbaks till målandet:)

Torsdag 7/11
Inhandlat ett kraftigare akvarellpapper, Arches 640gr, skall bli spännande!
målar alltid på Arches men då 300 gr, det är som rena rama julafton när man är inne i en butik som säljer konstnärsmaterial ,man vill ha allt;).


Jag gör mina flesta inköp hos IB Wahlströms på Olofsgatan i Stockholm,medlemsrabatt och god service.Handlar även på nätet ibland,men föredrar fysisk butik, älskar doften 🙂

Onsdag 15/1 – 20
Har varit fullt upp med alla helger, och förkylning och magsjuka. Men nu väntar ett nytt år , man är ju alltid så lycklig när man är frisk igen och kan utföra alla dom vardagliga sysslorna….och att man har ork att MÅLA igen, vilken lycka!…..2020 nu kör vi!

Tisdag 12/5 – 20

Oj , oj hinner inte med att skriva här så mycket ,men det är så kul att ha en egen ateljé /galleri i Hökarängen på Stockholms första gågata, det är nostalgi, gick och handlade redan som liten i Hökarängens centrum, på den tiden fanns det mesta …Järnman, leksaksaffär, skobutik,post, lampaffär , sport/musik, djuraffär, bank, frisörer, kemtvätt, radio o tv, och i den lokalen jag nu har som ateljé såldes det skinnhanskar, ja det fanns verkligen allt!

Idag finns det många trevliga butiker och cafeér ,så kom och besök trevliga Hökarängen vetja:)

Befinner mig själv på Gotland, så det dröjer ett tag tills jag kan ha öppet för att kunna visa mina alster, men är man intresserad av någon akvarell så hjälper min dotter till med det.

Jag hyr även ut galleriet till andra konstnärer, så hör av dig om intresse finns.

Nu ska jag måla!

Tisdag 9 /6 -20
Är på Gotland sedan en tid, Gotland har sedan första besöket när jag var 16 år berört mig mycket, den speciella naturen runt Gotlands kuster är magisk från söder till norr, går ej att finna någon annanstans.
Rapsfälten har nu blommat över med sin intensiva gula färg som man blir lycklig av. Nu är det Vallmon som är på intåg, underbart , även Blåelden är på väg, på vissa ställen i mängder t.ex på Närsholmen underbart med dessa växlingar i naturen.

Det ger massor av inspiration vart man än tittar.
Det blir nog en fin målarsommar hoppas jag.

Måndag 27/7- 2020

Oj svårt att hinna med att skriva här på bloggen, men målar på, varvar mellan Stockholmsmotiv och Gotlandsvyer ,Stockholm fortsätter att inspirera mig även fast jag ej är på hemmaplan. Och i år är ett konstigt år med Coronan som ställer till det , hoppas det snart ebbar ut så vi kan återgå till det normala, att kunna ha utställning utan problem. Solen skiner härligt här på Gotland så jag hoppas på en ljus framtid.

Lördag 14november -20

Sitter i min ateljé och målar, fantastiskt är vad det är, det fina ljusinsläppet som blir tack vare det stora fönstret som till 1:a advent ska prydas med en julstjärna, älskar julen och framförallt all förberedelser innan med adventsfikat och att man får pynta fint o mysigt.

Detta hemskt tråkiga Corona år behöver vi det extra mycket för att lysa upp i mörkret.Hoppas vi snart kan återgå till ett normalt liv. Att man kan ha en ordentlig vernissage i ateljén /galleriet …längtar!

Såg nu på kvällen en dokumentär med Ulf Lundell, sett den ett flertal gånger, tycker det är bra att se om för man upptäcker alltid något nytt, ikväll t.ex kom jag att undra varför jag inte sett honom live mycket , mycket tidigare.

Antagligen var inte tiden inne för det då, synd för det hade varit kul och väldigt givande för han är min stora stora inspirationskälla i mitt skapande. Musik har alltid varit viktigt för mig.

Tack Uffe för dina texter och musik🙏✨

Onsdag 25/11 – 20

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag fick besked om att jag blivit antagen till Vårsalongen på Liljevalchs med två akvareller, Det är ju fantastiskt …känns stort.

Det är bara att hoppas att Covid lugnat ner sig så att Liljevalchs kan ta emot besökare. Var rädda om er ❤️

Trettondagen -21

Nu har vi ett nytt år som vi hoppas blir bättre. Målar på som vanligt.

Hoppas att kunna ha vernissage i min atelje när Covid lugnat ner sig.
Man längtar ihjäl sig till ett normalt liv igen.

Man lever på hoppet!

Lördag 13/2

Härliga möten i ateljèn idag, gillar ”kund” kontakten stå och småprata om allt mellan himmel o jord, var så kul att möta en tjej som är lika ”besatt” som jag av Ulf Lundell .Man får höra så många historier och det här om att jag eventuellt ska tatuera en låt av Lundell kanske jag lägger på is….det är som att få getingstick sägs det, ska man verkligen göra det frivilligt?!!!!!

Innan hemgång inhandlades det den supergoda osten Kaltbasch på Kollektivet, en liten present på Minioutlet och en liten bukett till mitt älskade barnbarn som fyller år imorgon på Alla hjärtans dag.

Nu ska jag blöta ett akvarellpapper !
Trevlig helg:)

Fredag 21/5

ÄNTLIGEN kan Vårsalongen på Liljevalchs öppna!!!

Det var en overklig känsla att se sina egna akvareller hänga i en av dom stora rummen , såå fantastiskt kul.

Fredag 8/4
Oj då det var ett bra tag sedan jag skrev här!

Målandet pågår hela tiden i atelje`n och även hemmavid mina färger måste alltid finnas tillgängliga.

Imorgon ska jag ha bästa sällskapet i ateljèn ….mormors hjärta Luna vi får se om hon också vill måla lite
jag tycker mig redan se anlag även fast hon bara är tre år , det blir en skojsig lördag då.
Nästa vecka behöver jag ta mig till stan för att fylla på med färger och akvarellpapper….underbart att kliva in i butiken IB Wahlström och botanisera bland allt som hör konsnärsskapet till…känna dofterna från färger ….ja då känner jag stor glädje.

Nedan en akvarell från köket i atelje`n….en vardagsbetraktelse.

/Natti


Här har jag inspirerats av Robert Westerbergs foto , nattvy över Lilla Essingen